Stiri

Bentley va face primul sau model electric inainte de 2025

De 31 octombrie 2018No Comments

Bentley a fost primul producator auto de pe segmentul cel mai inalt al pietei de lux care a facut pasul catre un model SUV, prin Bentayga, si se pare ca va fi tot primul care va scoate un model electric.

Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley, a declarat pentru Reuters ca a prezentat deja consiliului de administratie un plan prin care marca auto sa devina mult mai pritenoasa cu mediul. Fara sa ofere detalii, directorul Bentley a specificat ca electrificarea este un pas tehnologic care se impune de la sine, recunoascand ca in cadrul companiei au inceput deja primele discutii privind construirea unui model electric.

O decizie clara in acest sens va fi luata in urmatorul an, perioada in care se va decide si asupra identitatii vehiculului. Forma luata de acesta va avea, cel mai proabil, legatura cu ceea ce se afla in dezvoltare in acest moment in cadrul grupului VW, mai precis cu platforma electrica folosita de Audi si Porsche – Premium Platform Electric (PPE).

In momentul prezentarii conceptului electric  EXP 12 Speed 6e, Bentley a anuntat ca un model electric nu va insemna niciun singur pas inapoi in ceea ce priveste calitatea sau performantele specifice marcii.

Share

Leave a Reply

4 × 4 =