Stiri

Bentley vrea un model electric, dar nu vrea sa fie SUV

De 3 aprilie 2018No Comments

Bentley va folosi tehnologia Porsche pentru primul sau model electric insa nu doreste ca acesta sa fie un SUV, asa cum a facut Jaguar.

Cel putin asta spune intr-un interviu recent pentru Auto Express Stefan Sielaff, designerul sef al companiei, insa ramane de stabilit care va fi caroseria primului model electric Bentley. Viitorul model electric de la Bentley va fi unul de sine stator, dezvoltat de la zero de companie si ofera oportunitatea unui nou limbaj de design in gama producatorului britanic. O sursa de inspiratie ar putea fi conceptul EXP 12 Speed 6e, insa un cabriolet cu doua usi nu este tocmai potrivit pentru productie, crede Stefan Sielaff.

„Suntem inca in faza in care incercam sa definim ceea ce ar putea fi. Personal cred ar trebuie sa fie un vehicul care sa contina cateva caracteristici de coupe sau sport, dar si ceva eleganta.  Nu cred ca ar trebui sa fie ceva cu garda ridicata la sol, cum ar fi un SUV”, a spus Sielaff.

Un coupe cu patru usi Bentley si propulsie suta la suta electrica ar veni ca o extindere natuala pentru segmentul de super lux a modelului Porsche Mission E, anuntat de Grupul VW pentru 2019.

Share

Leave a Reply

four × 3 =