Motorsport

Bernie Ecclestone, pus sub acuzare pentru dare de mita

De 18 iulie 2013No Comments

Bernie Ecclestone, patronul Formulei 1, a fost pus sub acuzare pentru dare de mita. Cel poreclit Il Supremo este trimis in judecata de procurorii germani, in urma unui scandal in care este implicat si bancherul german de la Bayern Landesbank, Gerhard Gribkowsky.

Gribkowsky, aflat acum intr-o inchisoare din Munchen, unde savarseste o sentinta de 8 ani si jumatate, a fost cel care a pronuntat numele lui Ecclestone alaturi de infractiunea de mita. Actualul detinut este nimeni altul decat cel care a supervizat vanzarea Formulei 1 de la Bayern Landesbank catre CVC Capital in 2006.

Conform fostului bancher, Ecclestone i-a dat bani pentru a estima la un pret mai mic actiunile F1. Se pare ca Gribkowsky a primit 41,4 milioane de dolari in comisioane plus o suma nespecificata de bani venita direct din fondurile familiei Ecclestone. In schimb, Bernie sustine ca sumele de bani care au mers din conturile sale catre german au fost estorcate de catre acesta.

Seful Formulei 1 are timp pana in august sa-si pregateasca apararea, moment in care se va decide in Germania daca va avea loc sau nu un proces. Daca va fi gasit vinovat, Bernie Ecclestone ar putea fi condamnat la 10 ani de inchisoare.

Share

Leave a Reply

11 − four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373