Motorsport

Bernie Ecclestone vrea sa scoata Monza din Formula 1

De 1 iulie 2014No Comments

Bernie Ecclestone a pus gand rau legendarului circuit italian de la Monza. Cel supranumit El Supremo in Formula 1 doreste sa scoata Marele Premiu al Italiei din calendarul Formulei 1 incepand cu 2016, cand actualul contract cu circuitul de la Monza va expira.

Eu nu cred ca vom face un alt contract dupa ce acesta a fost un dezastru din punct de vedere commercial pentru noi. Din 2016, bye, bye”, a declarat Ecclestone.

Motivele invocate de Bernie Ecclestone sunt pur economice, seful din Marele Circ dorind sa continue politica ultimelor sezoane, si anume sa promoveze tarile care construiesc circuite noi si aduc surplus financiar in defavoarea circuitelor istorice.

Monza, alaturi de Silverstone, este singurul circuit care a fost prezent in Formula 1 inca din primul sezon al competitiei. Ecclestone nu vede in Mugello o alternativa pentru Marele Premiu al Italiei, patronul Formulei 1 parand ca vrea sa scoata Italia, o tara cu o traditie deosebita in motorsport, din lumea Marelui Circ.

Autoritatile din Lombardia au luat foc la auzirea declaratiei lui Bernie, cerand guvernului de la Roma sa intervina pentru a pastra circuitul Monza in calendarul competitional din Formula 1. 

Share

Leave a Reply

thirteen − 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373