Stiri

Bestseller-ul Kia Ceed primeste un facelift vizual si tehnic

De 19 iulie 2021iulie 20th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Toate cele cinci variante de caroserie ale gamei Kia Ceed au primit modificari de natura estetica si tehnica, inclusiv la partea de motorizari. Blocurile optice frontale si posterioare sunt restilizate, cu o noua semnatura luminoasa, formata din trei sectoare de cerc, respectiv stopuri cu 48 de elemente hexagonale pentru versiunile de echipare GT Line si GT. 

De asemenea, barele de protectie si calandrul au un design modificat, cu un spoiler frontal mai agresiv si difuzor spate ce disimuleaza doua evacuari false sau inglobeaza doua terminale de evacuare in cazul motorizarilor puternice. Si jantele sunt noi, iar paleta de culori se imbogateste cu patru noi nuante, denumite Excperience Green, Yucca Steel Grey, Machined Bronze si Lemon Splash.

La interior nu se noteaza modificari de substanta in afara de posibilitatea de conectare fara fir prin Apple CarPlay si AndroidAuto, respectiv posibilitatea de salvare a doua profile de utilizatori pentru sistemul de infotainment si a pozitiei de condus.

Sub capota debuteaza noul motor 1.5 T-GDI mild hybrid, de 160 CP si 253 Nm. Din oferta mai fac parte motorizarile cu benzina 1.0 T-GDI de 100 si 120 CP si 1.6 T-GDI de 204 CP. Dieselul 1.6 CRDi de 136 CP si versiunea plug-in hibrid. Aceasta foloseste motorul GDi de 1.6 litri benzina de 141 CP, cuplat la o transmisie automata cu cu dpua ambreiaje si sase trepte. Bateria de 8,9 kWh ofera o autonomie electrica de 57 de kilometri.

In ceea ce priveste dotarea ADAS, debuteaza Blind Spot Collision Avoidance Assist cu interventie activa, Driver Attention Warning cu controlul involuntar al miscarii autovehiculului si Forward Collision Avoidance Assist. Ca noutate, Lane Follow Assist a fost separat de Cruise Control si poate fi acum disponibil si pe versiunile cu tractiune manuala. Gama Kia Ceed facelift va intra in productie la uzina Kia de la Zilina, Slovacia in luna august si va fi disponibila in toata Europa pana la inceputul trimestrului 4 al acestui an.

Share