Stiri

BMW 520d xDrive: dubla traversare a Romaniei cu un singur plin (1550 km)

De 14 octombrie 2013No Comments

In 13 octombrie, ora 11:15, modelul BMW Seria 5 520d xDrive intra pe poarta dealerului BMW MHS Motors București după aproximativ 28 de ore de la startul dintr-o benzinărie Rompetrol. După 1550 km de drum neîntrerupt, sigiliul rezervorului era intact, iar computerul de bord indica o autonomie de încă 166 km.

Rezultatul era un consum impresionant, de numai 4,0 l/100 km, ceea ce este echivalentul unor emisii de numai 105g CO2 per km. Totodată computerul de bord arăta că autonomia câștigată prin modul ECO PRO era tot de exact 166 km. Toate aceste performanțe au fost realizate cu o viteză medie de 70 km/h.

Noul BMW Seria 5 încheia astfel dubla traversare a României pe ruta București  – Constanța – București  – Arad – București, totul cu un singur plin de carburant. A fost vorba de un traseu dificil, în condiții reale de drum, care includea aproximativ 700 km de autostradă și peste 800 de km de drumuri naționale, în marea lor parte cu o singură bandă, drumuri de centură și traversarea a câtorva orașe din țară. La aceasta se adaugă diferențe importante de nivel și traversarea Carpaților Meridionali prin Valea Oltului.

Testul a demonstrat că o călătorie cu noul BMW Seria 5 poate fi mai ieftină ca una cu trenul pe același taseu. Un bilet doar dus pe drumul Constanța – Arad cu un tren InterRegio este de 275 lei pentru Clasa a 2-a și 357 lei pentru Clasa 1, în timp ce plinul rezervorului de 70 de litri a costat aproximativ 450 lei pentru un traseu dus-întors.

Pentru susținerea acestei performanțe a fost utilizat un carburant din gama Efix. Efix este primul brand de carburant din România care, datorită amestecului de componente active, oferă consumatorilor protecţie completă pentru motor, asigurând funcţionarea la performanțe optime a acestuia şi un consum mai redus. Tot pentru mai multă eficiență, automobilul a fost echipat cu anvelope Goodyear EfficientGrip Performance în dimensiunea 225/55R17. Acestea dispun de cel mai bun rating existent în acest moment pe piață conform noii scheme de etichetare UE în vigoare, cu grad A la rezistența la rulare și B la aderența pe carosabil umed.

Un element inedit al testului a fost faptul că automobilul a fost condus de două persoane. Pilotul Claudiu David este secondat în competițiile de raliuri de Mihaela Beldie, în calitate de copilot. Împreună sunt instructori BMW Driving Experince. Cu ocazia acestui test de consum, cei doi s-au succedat la volanul modelului, după modelul unei curse de anduranță de 24h. Întâi a condus Mihaela, pe traseul București – Constanţa – București. A urmat Claudiu pe ruta București – Arad – București. Schimbul de piloți a fost realizat la benzinăria Rompetrol Otopeni, care reprezintă noul concept al staţiilor din cadrul Grupului Rompetrol. Elementele definitorii ale acestuia se vor regăsi în toată rețeaua locală de distribuție și sunt caracterizate prin schimbarea elementelor de identitate vizuală (logo) a Grupului Rompetrol, printr-un ambient distinct, care include o arhitectură modernă și o reorganizare a spațiului interior caracterizat prin calitatea materialelor și a finisajelor alese.

Noul BMW Seria 5 520d xDrive este echipat cu un motor diesel de doi litri și patru cilindri în linie. Dispune de tehnologia TwinPower Turbo și o cutie automată cu opt trepte, alături de cel mai nou pachet de tehnologii BMW EfficientDynamics pentru reducerea consumului de combustibil. Aceasta include și modul ECO PRO,  acum cu o serie de funcții noi, precum cea de Coasting (decuplarea automată a motorului de la transmisie, pentru rulare liberă, fără frânări, atunci când se ridică piciorul de accelerație). În plus, noul model îndeplinește deja standardele de emisii Euro 6, mulțumită tehnologiei AdBlue. La toate acestea se adaugă sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, optimizat nu numai pentru aderență maximă, dar și pentru un condus dinamic și livrarea performanțelor cât mai eficient posibil, așa cum o demonstrează și acest test de combustibil.

Testul în cifre

Distanța totală parcursă: 1550 km

Consum realizat: 4,0 litri/100 km

Emisii: 105g CO2/ km

Viteza medie: 70 km/h

Durată test (inclusiv opriri): 28h

Distanță parcursă de Mihaela Beldie: 445 km

Distanță parcursă de Claudiu David: 1105 km

Rezervor: 70 litri

Traseul în detaliu

Plecare: Benzinărie Rompetrol Centură București, lângă ieșire autostradă A2

Punct de întoarcere în Constanța: Benzinărie Rompetrol la intrare în orașul Constanța

Schimb piloți: Otopeni, benzinărie Rompetrol (DN1, km 15+285M)

București – Pitești – Sibiu –Sebeș – Deva  – Arad

Punct de întoarcere în Arad: Catedrala Sfânta Treime, din centrul orașului.

Arad – Deva – Sebeș – Sibiu – Pitești – București

 

Punct final: Dealer BMW MHS Motors București

Share

Leave a Reply

18 − five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373