HighlightStiri

BMW ALPINA D3 S, un diesel de 355 CP si sub 5 secunde “suta”

De 11 mai 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Preparatorul “de casa” al bavarezilor a pornit de la versiunea M340d xDrive, echipata cu turbodioeselul L6 de 3 litri, si i-a crescut puterea de la 340 CP la 355 CP, iar cuplul maxim de la 700 Nm la 730 Nm, disponibili intre 1.750 si 2.750 rpm. Pentru ca motorul este conceput nativ ca fiind un mild hybrid cu baterie de 48V, D3 S pastreaza aceasta particularitate, devenind primul model electrificat ALPINA. Puterea aditionala de 8 kW (11 CP) este livrata de un generator-starter antrenat cu curea, contribuind la raspunsul mai prompt al motorului in special la turatii joase.

BMW ALPINA D3 S sedan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,6 secunde (4,8 sec. pentru Touring) si atinge o viteza maxima de 273 km/h (270 km/h la Touring). Transmisia cu 8 trepte, dezvoltata in colaborare cu ZF a primit la randul sau un update particular. Spre exemplu, soferul poate schimba manual, folosind modul ALPINA SWITCH-TRONIC, via butoanelor de pe volan.

In modul SPORT+ nu se mai trece automat in treapta urmatoare cand se ajunge la zona rosie, pentru a oferi celui de la volan controlul total asupra gestiunii transmisiei. Optional, sunt disponibile padele din aluminiu, cu finisare negru mat. 

La nivelul sasiului au aparut arcuri Eibach, amortizoare cu trei moduri de lucru si directie sport cu trei programe de asistare. Special pentru versiunile BMW ALPINA Seria 3 sunt disponibile jante de 19 si 20 de inci, cele din urma cu designul traditional cu 20 de spite si prezon central. Anvelopele Pirelli P Zero ultra-high performance au fost dezvoltate special, fiind marcate ALP.

Sistemul de franare utilizeaza discuri mai mari, iar puntea spate include in standard un diferential controlat electronic, cu alunecare limitata. Tractiunea este integrala, ca si in cazul modelului de uzina M340d xDrive.

Modificarile exterioare incluzand evacuari duble stanga-dreapta, jante cu design special, kit aerodinamic complet si culorile traditionale ALPINA, bleu si verde. La interior merita punctate scaunele sport imbracate in Alcantara/Sensatec, instrumentarul de bord full-color cu design ALPINA, personalizarea cu logo-ul tunerului si numerotarea fiecarui exemplar. 

Livrarile lui D3 S vor incepe in luna noiembrie, preturile in Germania fiind de 70.500 euro pentru sedan si 71.900 euro pentru Touring.

Share

Leave a Reply

2 × one =