Stiri

BMW ar putea renunta la motorul V12 si versiunea M760Li

De 26 februarie 2018No Comments

Daca iesim din lumea producatorilor restransa a producatorilor de supercaruri, nu mai raman multe companii care fac motoare V12. Unul dintre cele mai bune astfel de motoare le ofera BMW, insa noi rapoarte indica ca zilele acestui propulsor sunt numarate.

Motorul V12 de 6.6 litri twin-turbo folosit de marca bavareza pe versiunea M760Li are mici sanse sa supravietuiasca in productie dupa 1 septembrie 2018, data de la care intra in vigoare noile norme de emisii stabilite prin Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

BMW anunta totusi ca lucreaza la o solutie de a instala filtre de particule pentru motorizarile care nu indeplinesc in acest moment viitoarele norme, dupa modelul particulelor folosite la motoarele diesel. Insa, pentru motorul cu 12 cilindri s-ar putea sa nu fie suficient, motiv pentru care viitoarea generatie a limuzinei Seria 7 nu va include o astfel de motorizare.

Cu toate acestea, motorul V12 de la BMW ar putea continua sa serveasca drept baza pentru modele ca Rolls-Royce  Ghost, Wraith si Dawn. In acest moment, pe langa Ferrari si Lamborghini, BMW si Rolls-Royce mai continua sa produca un V12. Acelasi lucru il face si Bentley prin cunoscutul sau W12.

Share

Leave a Reply

2 + 2 =