Stiri

BMW continua saga Seria 4 Gran Coupe cu cea de-a doua generatie

De 10 iunie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Dupa succesul primei generatii Seria 4 GC, BMW propune acum succesorul sau, cu noul limbaj de design al marcii, inclusiv grila frobtala de mari dimensiuni. Dimensional a evoluat semnificativ in lungime (+ 143 mm) pana la 4.783 mm, dar si in latime (+ 27 mm) si inaltime (+ 53 mm), pana la 1.852 mm, respectiv 1.442 mm. Dar designul si solutiile aerodinamice au dus la scaderea CX-ul la o valoare foarte buna, de 0,26.

Ampatamentul de 2.856 de milimetri este cu 46 de milimetri mai lung decat al predecesorului si cu 5 milimetri mai mult decat dimensiunea de la Seria 3 sedan. In ceea ce priveste portbagajul, sunt disponibili acum 470 de litri, capacitatea crescand cu 39 de litri comparativ cu predecesorul.

In habitaclu, sistemul de infotainment si instrumentarul de bord au in standard display de 8,8 inci, respectiv 5,1 inci, pentru ca optional, BMW Live Cockpit Professional sa aduca dimensiuni superioare de 12,3 inci, respectiv 10,25 inci. Sistemul de navigatie BMW Maps bazat pe cloud ofera calcul al traseului si al orei de sosire extrem de rapid si precis, actualizari de date de trafic in timp real la intervale scurte si posibilitatea de a introduce orice cuvant atunci cand se cauta o destinatie.

Scaunele sport si volanul sport imbracat in piele sunt dotari standard, iar optional se pot adauga elemente precum incalzirea si ventilarea scaunelor, optiunile de finisare cu piele Vernasca si BMW individual, invelisurile sensatec sau din piele pentru tabloul de bord, pachetul M Sport Pro, o trapa mare din sticla ce poate fi glisata/inclinata, iluminare ambientala si sistemul de sonorizare Harman Kardon surround.

Sunt oferite trei motorizari pe benzina, 420i de 184 CP, 430i de 245 CP, ce marcheaza debutul unui nou motor cu benzina cu patru cilindri si un “sase in linie” M440i xDrive de 374 CP. Dieselul 420d de 190 CP este oferit atat cu tractiune spate, cat si xDrive. La BMW M440i xDrive si la variantele diesel este prezenta si tehnologia mild-hybrid cu starter de 48V care asigura un plus de 11 CP la demaraj sau la accelerarile rapide. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte.

Aproximativ 40 de functii de asistenta concepute pentru a permite condusul si parcarea confortabile si in siguranta sunt disponibile standard sau optional pentru noul BMW Seria 4 Gran Coupé. Printre punctele de atractie se numara tempomatul activ cu asistare automata a limitei de viteza, monitorizarea traseului si recunoasterea semaforului (in Germania), plus asistentul de control al directiei si al benzii. Specificatia standard cuprinde avertizare de coliziune frontala, informatii privind limita de viteza, avertizare de parasire a benzii, controlul distantei de parcare, camera de asistenta la marsarier si asistentul de parcare cu asistent de marsarier. 

Printre optionale sunt disponibile farurile LED adaptive si BMW Laserlight, pachet M Carbon pentru exterior, suspensie M adaptiva, directia sport variabila, frane M sport (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupé), Parking Assistant Plus cu Surround View si Remote 3D View.
Noul model se va produce la uzian BMW din Munchen si va aparea pe piata in luna noiembrie a acestui an.

Share