Stiri

BMW, de la “electric first” la “electric only”

De 22 septembrie 2021No Comments

In cadrul unui eveniment online de lansare internationala pentru noile iX si i4, am discutat cu experti BMW despre evolutia gamei in ceea ce priveste electrificarea marcii. Este stiut faptul ca bavarezii nu au inaintat o data fixa pentru viitor, la care vor renunta total la motorizarile conventionale. Iar explicatia este ca mai exista si vor exista destui clienti interesati de modele PHEV sau diesel. Tocmai de aceea, dezvoltarea se face in toate directiile, insa tinand cont de orice posibila schimbare a cererii pietei.

Vorbind despre strategia Neue Klasse, oficialii BMW au punctat faptul ca evolutia gamei va avea doua borne importante si anume prima, denumita “electric first”, insemnand o concentrare a productiei pe modele electrificate plug-in hybrid si electrice, dar mentinand in oferta si motorizarile conventionale cu ardere interna, resopectiv a doua etapa, “electric only”. Asa cum sugereaza si numele, este vorba despre trecerea la productia exclusiva de vehicule electrice. 

BMW se pregateste pentru aceste schimbari, primul exemplu fiimnd producerea lui i4 pe aceeasi linie cu modelele pe benzina, diesel si plug-in hybrid la uzina din Munchen. Acest sistem va permite schimbarea si adaptarea imediata a productiei, in functie de cerintele pietei.

Share