SpecialStiriTehnologie

BMW devine al doilea producator auto, dupa Bentley, care se alatura Leather Working Group

De 28 ianuarie 2022februarie 16th, 2022No Comments

Leather Working Group reprezinta aproximativ un sfert dintre producatorii de piele din lume – de la tabacarii, trecand prin industrii si asociatii de prelucrare a pielii, pana la comercianti cu amanuntul si cumparatori. BMW Group se alatura acestei organizatii non-profit, al carui obiectivul este de a asigura standarde sociale si de mediu uniforme pentru lanturile de aprovizionare cu piele din intreaga lume si de a certifica producatorii. 

“In calitate de lider in dezvoltarea durabila a lantului de aprovizionare, aderarea la Leather Working Group este urmatorul pas logic pentru noi”, spune Nadine Philipp, director al departamentului energie si dezvoltare durabila in lantul de aprovizionare din cadrul BMW Group. Ea a subliniat ca: „Pielea este inca solicitata de catre clientii nostri – in functie de model si regiune – si este foarte importanta in segmentul premium. De aceea, sustinerea productiei si procesarii durabile a pielii la furnizorii nostri este o prioritate pentru noi. In acelasi timp, ne dorim in continuare ca toti clientii nostri din intreaga lume sa poata alege produsul optim, asa ca oferim si optiuni de echipare fara piele pentru automobile”.

BMW se aprovizioneaza deja cu toata pielea pentru BMW iX de la un producator certificat. Pielea naturala folosita este tabacita intr-un proces ecologic, care se bazeaza pe extractul de frunze de maslin. Bavarezii ofera deja alternative fara piele, inclusiv optiuni textile, Alcantara si Sensatec. De asemenea, compania desfasoara cercetari pentru alternative de piele eficiente din punct de vedere al resurselor, cum ar fi Deserttex, care este fabricat din fibre de cactus, si Mirum, durabil si complet reciclabil, pe baza de plante, de la compania start-up Natural Fiber Welding, in care BMW i Ventures a achizitionat o participatie in 2021.

Share