Stiri

BMW dezvolta incarcatorul wireless pentru i3 si i8

De 14 iulie 2014No Comments

Incarcarea wireless pare sa fie solutia viitorului pentru diverse obiecte, zilnic care necesita energie electrica, folosite zilnic. Masinile electrice sau hibride nu fac deloc exceptie cand vine vorba despre cea mai utila solutie de reincarcare a bateriilor.

BMW, prezent constant in prima liga a inovatiilor din industria auto, doreste sa ia un start bun pentru viitoarea tehnologie si anunta deja dezvoltarea unui sistem de incarcare wireless a bateriilor existente pe modelele din gama i, cat si pe urmatoarele modele plug-in.

Incarcarea cu energie electrica la tensiune inalta este mult mai practica wireless deoarece elimina o serie de costuri dar se poate realiza si mult mai rapid. Pentru a dezvolta aceasta tehnologie, BMW si Daimler, marii rivali de pe piata premium, vor lucra in parteneriat la dezvoltarea tehnologiei. 

Mai mult, alaturarea celor doua nume are si rolul de a standardiza alimentarea wireless. Sistemul gandit in prezent presupune existenta a doua dispozitive, unul de trimitere a curentului electric (montat in podea) prin intermediul unui camp magnetic si al doilea, cel montat sub masina, de receptare a energiei.

Tehnologia de alimentare prin wireless permite incarcarea intr-un timp mai bun si promite pentru viitor o rapiditate si mai mare la acest aspect. Deocamdata, se testeaza un prototip pe BMW i8, iar incarcarea completa a bateriilor dureaza mai putin de 2 ore, ceea ce teoretic permite incarcarea unui BMW i3 in timpul noptii.  

Share

Leave a Reply

14 − eleven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373