Stiri

BMW Group a cumparat marca Alpina

De 11 martie 2022martie 15th, 2022No Comments

BMW AG si Alpina Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG au ajuns la un acord de preluare al marcii Alpina. Practic, colaborarea in termenii actuali mai continua pana la 31 decembrie 2025, cand marca din Buchloe va intra complet sub tutela BMW. Ambele parti au convenit sa nu dezvaluie nici un detaliu financiar si nici nu vor fi achizitionate actiuni ale companiei.

Vanzarea drepturilor de marca catre BMW si intreruperea rezultata a actualului program de automobile Alpina la sfarsitul anului 2025 vor avea implicatii pentru locurile de munca existente la locatia din Buchloe. In urmatorii ani, BMW va sprijini Alpina cu ajustarile necesare la nivelul fortei de munca.

Pana la finele lui 2025 compania detinuta de familia Bovensiepen va continua sa produca si sa vanda automobile BMW Alpina. Acestea sunt preasamblate pe liniile de productie BMW inainte de asamblarea finala a masinilor, care are loc in atelierele din Buchloe, cuprinzand si interioare individuale construite dupa specificatiile clientului.

Alpina Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG, un producator german de automobile cu sediul in Buchloe, a fost infiintata oficial la 1 ianuarie 1965. Alpina a fost activa in tuning si motorsport BMW din anii ’60 si a inceput sa produca autoturisme bazate pe produsele BMW AG in 1978. Al doilea domeniu principal de activitate al companiei de familie este afacerea cu vinuri Alpina. Incepand cu anul 2021, automobilele BMW Alpina pot fi comandate si in Romania cu sprijinul retelei de dealeri autorizati BMW.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373