HighlightStiri

BMW i4 electric aproape de versiunea de serie

De 6 martie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Viitor concurent cu Tesla Model 3, BMW i4 este prevazut sa intre in productia de serie in 2021, fiind bazat pe a doua generatie a Seriei 4 Gran Coupe, care va fi prezentata la sfarsitul acestui an. Designul face apel la zestrea stilistica a bavarezilor, cu capota lunga si alura in trei volume, chiar daca el este practic un liftback. Elementul exterior cel mai percutant este grila imensa pe care este montat logo-ul restilizat al marcii. Acesta se va folosi insa doar in comunicarea online si offline, in vreme ce masinile BMW vor utiliza atat la interiro cat si la exterior logo-ul cunoscut clasic.

Iluminarea albastra a calandrului, pe laterale si a difuzorului spate va disparea cel mai probabil la versiunea de serie. In schimb este foarte probabil sa fie pastrate manerele incorporate ale usilor si jantele optimizate aerodinamic.

Oglinzi retrovizoare au o carcasa foarte aplatizata  si, avand in vedere ca Audi e-tron a adus in serie tehnologia cu camere video in locul clasicelor lentile din sticla, ne asteptam ca si BMW sa o ofere. Se mai remarca farurile inguste, cu o semnatura luminoasa usor modificata, in vreme ce stopurile sunt mai apropiate ca forma de actualele modele aflate in gama bavarezilor.

Interiorul este „curat” si minimalist, cu un singur display curbat de mari dimensiuni, in stilul Mercedes-Benz, care inglobeaza atat informatiile sistemului de infotainment, cat si instrumentarul de bord. Sunt disponibile trei moduri Experience, denumite Core, Sport si Efficient, care modifica grafica, functiile si iluminarea interna LED. In modul Efficient, debuteaza sistemul Assistede Driving View, care integreaza datele de la senzorii aflati la bord pentru a oferi soferului posibiliatea de a anticipa propriile manevre si a imbunatati consumul. 

Spre deosebire de i3, la i4 a fost mentinuta comanda transmisiei pe consola centrala, sub forma unui buton rotativ cu finisaj din cristal. BMW a colaborat cu compozitorul Hans Zimmer pentru a realiza o tema sonora, denumita BMW Iconic Sounds Electric, ce contine atat avertizarile clasice, cat si procedura de deschidere a usilor si pornirea motorului. Aceste sunete se adapteaza in plus diverselor stiluri de conducere.

Sistemul de propulsie este eDrive de generatia a cincea, cu baterie de 80 kWh, care ofera o autonomie de aproximativ 600 km. Cei 530 CP asigura performante de top: 4 secunde pentru 0-100 km/h si viteza maxima peste 200 km/h. 

 

Share

Leave a Reply

20 + 18 =