ElectricStiri

BMW i4 – primele fotografii oficiale

De 18 martie 2021martie 20th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

BMW a aratat primele fotografii cu noul i4, viitor concurent cu Tesla Model 3. Restul informatiilor vor fi disponibile saptamana viitoare. Insa este stiut faptul ca i4 este bazat pe a doua generatie a Seriei 4 Gran Coupe, care va fi prezentata la sfarsitul acestui an. Designul face apel la zestrea stilistica a bavarezilor, cu capota lunga si alura in trei volume, chiar daca el este practic un coupe cu patru usi. 

Elementul exterior cel mai percutant este grila imensa cu contur albastru, culoare care se mai regaseste pe linia pragurilor si la bara spate. BMW a pastrat multe elemente de design de la conceptul i4, inclusiv manerele portierelor, dar a renuntat la oglinzile retrovizoare inguste care duceau cu gandul la folosirea unor camere video. Interiorul este curat si minimalist, fiind montata npua gneratie BMW iDrive, cu ecran curbat, ce imbina intr-o singura unitate,instrumentarul de bord de 12,3 inci si displayul central de 14,9 inci. Spre deosebire de i3, la i4 a fost mentinuta comanda transmisiei pe consola centrala, sub forma unui buton rotativ cu finisaj din cristal. 

BMW a colaborat cu compozitorul Hans Zimmer pentru a realiza o tema sonora, denumita BMW Iconic Sounds Electric, ce contine atat avertizarile clasice, cat si procedura de deschiudere a usilor si pornirea motorului. Aceste sunete se adapteaza in plus diverselor stiluri de conducere. i4 va fi disponibil in mai multe versiuni, cele de top oferind o autonomie de 590 km si 530 CP, cu un sprint 0-100 km/h in 4 secunde. 

Share