Stiri

BMW i7 a fost prezentat in avanpremiera la Bucuresti

De 21 iunie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Peste 50 de invitati media si aproximativ 120 de clienti au participat la avanpremiera noului BMW i7 la Bucuresti. Entuziasmul cu care a fost primit noul model este reflectat de un numar de aproape zeci de discutii avansate, in vreme ce primele comenzi au fost deja inregistrate cu aproape sase luni inainte de lansarea noului model.

BMW i7 va debuta pana la sfarsitul anului, pretul de inceput fiind de 111.300 euro fara TVA (132.447 euro cu TVA) pentru un sistem cu doua motoare, cu un total de 544 CP, tractiune integrala si autonomie de pana la 625 km (WLTP). In primavara anului viitor, oferta va fi completata de doua versiuni plug-in hybrid sustinute de un motor pe benzina, cu sase clindri in linie, si de o motorizare diesel cu sistem mild-hybrid de 48V.

Evenimentul, care a avut loc pe parcursul mai multor zile, a fost gazduit de BEO Cafe Bucuresti, un spatiu dedicat sistemelor de sunet high-fidelity, cel mai nou showroom Bowers & Wilkins si Bang & Olufsen.

Unul din elemente magice ale noii limuzine electrice de lux este sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround. Spatialitatea si sunetul rafinat sunt asigurate de utilizarea difuzoarelor Diamond Dome tweeters, folosite in componenta boxelor hi-fidelity din seria 800 prezente atat in studiouri de productie celebre, ca Abbey Road, dar si in componenta celor mai sofisticate sisteme audio pentru domeniul rezidential.

Sonorizarea vine in optiunea Premium cu 36 de difuzoare, cu o putere totala de 1965 watt. La eveniment, participantii au putut compara performanta audio din interiorul noului BMW seria 7 cu un sistem audio pentru casa bazat pe boxele de podea Bowers & Wilkins 802 D4 impreuna cu o suita de componente de la Chord Electronics, in valoare totala de peste 60.000 de euro.

Locurile din spate sunt absolut fabuloase, un fel de Cinema VIP, gratie BMW Theater Screen, ecranul tactil de 31,3 inci si rezolutie 8K care poate fi reglat pe mai multe pozitii. Pasagerii pot viziona filme si videoclipuri, se pot juca (chiar si la o consola moderna de jocuri precum Sony Playstation sau Microsoft Xbox cu conectare HDMI), pot asculta muzica si pot face streaming de continut video. Pentru aceasta din urma, Amazon Fire TV combina productiile originale populare, transmisiunile live de sport si stiri intr-o experienta de divertisment bogata si variata.

O experienta culinara speciala a fost pregatita de Chef Alexandru Dumitru, ce a fost desemnat chef-ul anului in Romania in 2019 de prestigiosul ghid Gault & Millau Romania, In timp ce prestigiosul the World’s 50 Best Restaurants a introdus unul din restaurantele sale in lista 50 Best Discovery.

La exterior, invitatii au fost asteptati de o sculptura a lui Vlad Tenu, un artist si arhitect romano-britanic ce traieste la Londra. Lucrarea oferita de Galeria Galateca se numeste MINIPLEX, bazata pe un sistem nascut din ideea unei piese de design care poate fi reconfigurata la infinit.

Noul BMW i7 prezinta pentru prima data un set de faruri de zi din cristale Swarovski foarte spectaculos, iar Vlad Tenu a co-fondat FORAVA, care, in colaborare cu Swarovski, a proiectat si produs in 2018 o rochie de cristal realizata din 25.000 de cristale, pe aceleasi principii utilizate in arhitectura prezentei instalatii. Rochia a devenit si mai cunoscuta pentru ca a fost purtata de Björk in cadrul turneului ei din acel an.

BMW i7 si BMW Seria 7 vor fi primele automobile ale marcii care vor oferi sistemul de condus autonom Level 3 pentru deplasari relaxate pe autostrada. in acelasi timp, noile modele dispun de un pachet amplu de solutii sofisticate de asistenta, inclusiv un pachet de parcare automata care permite memorarea si parcurgerea automata a drumului de pana la 200 m (de exemplu, in curtea interioara), pana la locul de parcare.

Share