Stiri

BMW inregistreaza denumirea X8

Noul BMW X7 isi asteapta inca lansarea oficiala, iar pana atunci marca bavareza pare ca pregateste terenul pentru modelul X8, un SUV de mari dimensiuni a carui nume a fost inregistrat oficial.

Pozitionat sa atace segmentul de piata al modelului Audi Q8, viitorul BMW X8 va fi practic o alternativa mai ieftina la modele precum Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus. BMW a inregistrat denumirea X8 in mai multe tari din lume la inceputul acestui an, incluzand cateva piete din Asia.

Exista loc pentru X8, in special pe piete precum este cea chineza, insa trebuie sa spunem clar de la inceput ca o decizie finala nu a fost inca luata. Fiecare masina trebuie sa aiba un caracter distinct iar chestiunile care tine de aceste aspecte necesita foarte mult timp de analiza”, spune Klaus Frohlich, directorul diviziei de dezvoltare al brandului german.

Oficialul german explica ca este o decizie foarte importanta si se asemana in general cu ceea ce s-a intamplat atunci cand BMW a hotarat sa faca din X5 modelul X6.

Daca va primi unda verde, X8 nu am mai primi trei randuri de scaune si s-ar limita la maxim 5 locuri, urmand sa dispune si de o versiune 4 locuri. Sub capota, modelul SUV va primi un motor V12 de 6.6 litri.

Share

Leave a Reply

5 × 5 =