Stiri

BMW M4 Competition Cabriolet primeste sistem xDrive

De 30 mai 2021iunie 1st, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Cabrioletul de 510 CP va fi disponibil incepand de luna viitoare cu sistem de tractiune integrala xDrive. Productia va avea loc la uzina BMW din Dingolfing, unde  ies de pe linia de ansamblare modelele care includ toate variantele noului M4 Coupé, M5, M8 si noul BMW seria 4 Cabrio.

Sistemul de tractiune integrala M xDrive permite soferului sa schimbe setarea 4WD implicita in modul 4WD Sport, care directioneaza o proportie mai mare din cuplul motor catre rotile spate. In plus, prin decuplarea DSC-ului se poate activa modul 2WD, cand puterea este transmisa exclusiv puntii spate,  fara interventia sistemelor de control al sasiului.

Motorul ofera un cuplu maxim de 650 Nm intre 2.750 si 5.500 rpm, in timp ce puterea maxima este atinsa la 5.510 rpm si apoi mentinuta pana la marcajul rosu de la 7.200 rpm. BMW M4 Competition Cabriolet xDrive are nevoie de 3,7 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h si de 13,1 secunde pentru a ajunge de la 0 la 200 km/h. Alegerea pachetului M Driver optional mareste viteza maxima limitata electronic de la 250 km/h la 280 km/h.

Mecanismul de actionare electrica al soft topului permite deschiderea sau inchiderea acestuia in timpul deplasarii, in 18 secunde. Cand se conduce sub cerul liber, portbagajul are o capacitate de 300 de litri, iar cand acoperisul este inchis, compartimentul volumul ajunge la 385 litri.

Pe lista de optionale se regaseste pachetul M Race Track, care reduce masa cu aproximativ 25 de kilograme in comparatie cu versiunile in specificatie standard. Acest pachet include frane ceramice M Carbon, jante M din aliaj usor cu masa redusa (disponibile ca optiune cu anvelope semislick) si scaune-scoica M Carbon.

Share