Stiri

BMW M5 primeste anvelope Pirelli cu tehnologie de Formula 1

De 9 ianuarie 2018No Comments

Pirelli si prezenta sa ca furnizor de anvelope in Formula 1 aduce contracte speciale marcii italiene de pneuri. Ultima cerere vine din partea BMW care doreste anvelope bespoke pentru noul M5.

Noua anvelopa  P Zero are la baza un cauciuc special dezvoltat pentru modelul M5, care utilizeaza o compozitie despre care Pirelli spune ca o foloseste pentru anvelopele de competitie din Formula 1. Fie ca ruleaza cu tractiunea pe toate rotile sau doar in regimul RWD, sedanul de inalta performanta promite o aderenta mai buna si performante ridicate pe asfaltul umed.

Straturile cauciucului P Zero au fost modificate astfel incat sa incalte perfect jantele de care dispune M5 iar intre pneurile din fata si cele din spate exista o implemntare diferita a straturilor pentru a balansa perfect trecerile de la tractiunea integrala la tractiunea spate a noului M5.

Pentru a obtine aceste anvelope speciale, BMW si Pirelli au lucrat impreuna la acest proiect iar constructia pneului a urmat pasii ceruti de configuratia sasiului noului M5.

Share

Leave a Reply

nineteen + 7 =