Stiri

BMW se asteapta ca modelele electrice sa cumuleze 15-25% din vanzarile totale

De 10 iulie 2018No Comments

BMW a promis ca va adopta o electrificare masiva in gama sa, urmand sa lanseze cel putin 20 de modele hibride si electrice pana in 2025.

Marca premium germana spera astfel ca vanzarile la aceste modele sa reprezinte intre 15 si 25% din vanzarile totale pana in 2025. Desi are in plan mai multe modele verzi, BMW nu stie in acest moment cat de populare vor fi in randul clientilor.

Oliver Zipse, membru al consiliului de administratie BMW pe partea de productie, a declarat ca cifrele inaintate in acest moment sunt pure speculatii, in conditiile in care nimeni nu poate spune exact cum va evolua piata mondiala si cum se vor raporta clientii la vehiculele electrice. Acelasi oficial BMW a declarat ca modelele electrice BMW ar putea la fel de bine sa cumuleze in 2025 vanzari de 40% din total sau doar de 10%.

Incertitudinea aceasta i-a determinat pe cei de la BMW sa adopte o strategie diferita fata de majoritatea producatorilor care mizeaza pe o gama electrica. BMW va inainta arhitectura Fifth Generation care va face posibila coabitarea intre un model conventional si o versiune electrica sau hibrida a lui.

Share

Leave a Reply

13 + five =