HighlightMotorsport

BMW se retrage din Formula E, la scurt timp dupa Audi

De 3 decembrie 2020No Comments

Dupa sapte ani, BMW Group isi va incheia implicarea in Campionatul Mondial FIA de Formula E ABB la sfarsitul sezonului urmator. Ca partener de la inceput, BMW a sustinut in mod constant proiectul Formula E si a jucat un rol important in povestea de succes a competitiei. BMW s-a bucurat de victorii si podiumuri cu echipa BMW i Andretti Motorsport

Aceiasi ingineri care dezvolta transmisii pentru automobilele electrice de serie  sunt responsabili si pentru transmisiile masinilor de curse. Exemplele de transfer de tehnologie cu succes intre proiectul Formula E si dezvoltarea productiei includ noi descoperiri privind gestionarea energiei si eficienta energetica, transferul de software pentru electronica de putere de la curse la productie si o imbunatatire a densitatii de putere a motoarelor electrice.

Cand vine vorba de dezvoltarea transmisiilor electrice, BMW Group a epuizat in esenta oportunitatile pentru aceasta forma de transfer de tehnologie in mediul competitiv al Formulei E. Mai mult, accentul strategic al BMW Group se muta in domeniul mobilitatii electrice. In viitor, se va pune un accent mai mare pe scalarea vasta a ofertei si a productiei globale.

BMW Group intentioneaza ca pana la sfarsitul anului 2021 sa aiba un milion de automobile electrice pe sosele. Obiectivul este cresterea acestei valori la sapte milioane pana in 2030, doua treimi dintre acestea urmand a fi complet electrice.

De cand a intrat cu o echipa oficiala in sezonul 5, BMW i Andretti Motorsport a obtinut patru victorii, patru pole positions si noua podiumuri in cele 24 de curse de pana acum. In sezonul urmator, echipa va face tot posibilul pentru a obtine cat mai mult succes sportiv pe pista cu BMW iFE.21 si pilotii Maximilian Günther (Germania) si Jake Dennis (Marea Britanie).

Share