Stiri

BMW si Mercedes ar putea face un parteneriat de colaborare

De 20 decembrie 2018No Comments

BMW si Mercedes se afla intr-o rivalitate fatisa, apriga, insa asta nu le impiedica sa colaboreze pe anumite planuri. Batalia pentru segmentul premium al pietii auto ar putea cunoaste o alta dimensiune daca zvonurile privind un parteneriat intre BMW si Mercedes se vor dovedi adevarate.

Daimler si BMW ar discuta serios posibilitatea de a dezvolta viitoare platforme de vehicule, tehnologii pentru bateriile litiu-ion si sisteme autonome de condus, spun zvonurile citate de Automotive News Europe. Avand in vedere ca este vorba despre o posibila colaboare la nivel de cercetare si dezvoltare, fructele unei aliante ar urma sa se nasca ani buni mai incolo.

Desi isi disputa clientii, BMW si Mercedes colaboreaza deja pe unele sectoare. Spre exemplu, in 2017 cele doua marci au semnat un acord alaturi de Ford si VW pentru dezvoltarea unei retele de incarcare a vehiculelor electrice.

Mai mult, Mercedes si BMW au cooperat sa cumpere serviciul Nokia Here, pentru tehnologia si hartile lui, necesare celor doua marci auto la dezvoltarea sistemelor autonome si de asistenta ale soferului.

Share

Leave a Reply

five + 20 =