Stiri

BMW trece la dezvoltarea noii generatii de baterii electrice cu miez solid

De 19 decembrie 2017No Comments

BMW a incheiat un parteneriat cu Solid Power, companie americana specializata in dezvoltarea bateriilor electrice litiu-ion cu material solid, pentru a crea o noua generatie de baterii.

Noile baterii vor fi construite pentru a putea alimenta modelele de inalta performanta cu propulsie suta la suta electrica. Lichidul electrolitic din bateriile traditionale cu litiu-ion va fi inlocuit cu materialul solid al acestor baterii de ultima generatie, iar produsul final ar urma sa fie unul mai ieftin, cu o capacitate mai rapida de incarcare si o autonomie mult mai mare.

Noua generatie de baterii solide este vazuta ca solutia ideala pentru popularizarea, in viiitorul apropiat, a masinii electrice. Estimarile actuale arata ca tehnologie este insa la inceput, implementarea ei pe vehiculele electrice urmand sa mai dureze cativa ani.

BMW investeste in aceasta tehnologie inca de pe acum, desi implementarea tehnologiei urmeaza sa fie posibila abia din 2026. BMW nu e primul producator auto care investeste in aceasta varianta, Toyota si Porsche anuntand deja dezvoltarea unor baterii litiu-ion cu miez solid.

Share

Leave a Reply

11 + 8 =