Motorsport

BMW va concura cu M4 DTM in sezonul 2014

De 20 august 2013No Comments

Cele patru echipe BMW DTM se pregăteau asiduu pentru cea de-a şaptea etapă a sezonului DTM de la Nürburgring, timp în care vizitatorii week-endului auto de la Pebble Beach – la peste 9.100 km de „Infernul Verde” – au putut vedea o avanpremieră interesantă a viitorului: BMW M GmbH a lansat BMW Concept M4 Coupé, o maşină sport foarte performantă care se bazează pe noul BMW Seria 4. Acest model va reprezenta şi baza pentru BMW M4 DTM, cu care BMW Motorsport va concura anul viitor în cel mai popular campionat de turisme.

„Suntem încrezători în noul BMW M4 DTM”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Fără îndoială, BMW Concept M4 Coupé arată fantastic. La fel şi maşina noastră pentru viitorul sezon DTM – este o promisiune pe care o fac fanilor din lumea întreagă. BMW M3 DTM a câştigat titlul la prima încercare în 2012. Categoric, ne dorim să repetăm acest succes şi cu modelul următor. Totuşi, va mai trece o perioadă bună de timp până vom vedea noua maşină DTM pentru prima dată.”

„Acum un an, prin victoria lui Bruno Spengler în cursa DTM sărbătoream spectaculos a 40-a aniversare BMW M şi 25 de ani de BMW M3”, a declarat Dr. Friedrich Nitschke, preşedintele BMW M GmbH, la Pebble Beach. „Prin lansarea BMW Concept M4 Coupé, punem bazele unei noi ere, atât pe şosea, cât şi pe circuit. Până în prezent, reacţiile faţă de Concept Car au fost copleşitoare. A fost doar o chestiune de timp până s-a luat decizia de a-l utiliza ca bază pentru o versiune de motorsport. Categoric, DTM este platforma ideală pentru acest pas. Toţi fanii BMW M şi DTM vor avea motive serioase să privească cu încredere sezonul 2014.” 

Până acum, BMW M3 a reuşit 48 de victorii DTM. Harald Grohs (Germania) a obţinut primul succes la Hockenheim (Germania) în 1987. Cel mai recent succes i se datorează lui Bruno Spengler (Canada), anul acesta în cursa de la Spielberg (Austria). BMW M3 a obţinut victorii în multe alte competiţii şi campionate din jurul lumii, câştigându-şi titlul de cea mai de succes maşină a tuturor timpurilor în curse de turisme.

Share

Leave a Reply

10 − 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373