Stiri

BMW va furniza tehnologie electrica renascutei marci Karma

De 13 noiembrie 2015No Comments

karma

BMW si Karma Automotive, marca nascuta din defuncta Fisker Automotive, au semnat un parteneriat prin care BMW va furniza componente ale trenului de rulare pentru tanarul producat auto de vehicule electrice.

Componentele includ sistemele hibride si electrice de propulsie, bateriile de litiu-ion si sistemele de incarcare ale bateriilor. Karma a fost destul de limitata in oferirea de informatii, dar a precizat ca vor lansa anul viitor un sedan hibrid plug-in care va beneficia de tehnologie furnizata de BMW.

Practic, Karma planuieste renasterea sedanului Fisker Karma, abandonat in 2012, cu un design proaspta si tehnologie de la BMW, model cu care spera ca va da lovitura pe piata auto de vehicule alternative. Nu sunt date care sa indice in ce configuratie tehnica va sosi acest model, insa vechiul sedan avea un tren de rulare compus dintr-un motor termic 2.0 pe benzina, doua propulsoare electrice si o baterie de 20 kWh.

Acest sistem hibrid putea dezvolta pana la 402 cai putere si un cuplu maxim de 1300 Nm. Masina ajungea la 200 km/h si accelera pe prima suta in 5,9 secunde. Actualmente, Karma Automotive este preluata de compania chineza Wanxiang Group.

Share

Leave a Reply

3 + two =