Stiri

BMW va produce crossoverul electric iX3 in China

De 10 iulie 2018No Comments

BMW va incepe productia la modelul electric iX3, versiunea electrica a crossoverului X3, incepand din 2020. Marca germana va produce modelul in fabrica chineza din Shenyang, asa cum se estima pana acum.

Pentru a asigura cererea de pe piata chineza, jointventure-ul BMW Brilliance va extinde capacitatea de productie din fabrica Shenyang inca din 2019. Actualmente, doua treimi din vanzarile BMW de pe piata chineza sunt asigurate de productia locala.

Mai intai, BMW va produce crossoverul X3 in fabrica din China, urmand ca versiunea lui electrica sa intre in productie abia in 2020. In plus, joinventure-ul BMW – Brilliance dispune si de o fabrica de motoare dotat cu o sectie speciala pentru baterii litiu-ion.

Astfel, decizia marcii bavareze de a produce in China crossoverul electric devine una logica, iX3 urmand sa fie exportat global din fabrica asiatica. Prezentat la Salonul Auto de la Beijing, conceptul BMW iX3 a fost prevazut cu o baterie de 70 kWh, capabila sa asigure o autonomie de circa 400 km.

Share

Leave a Reply

18 + seven =