Stiri

BMW vrea sa vanda anual aproape 1 milion de masini cu tractiune fata

De 23 iulie 2013No Comments

Mini a vandut peste 300.000 de masini in 2012 iar BMW peste 1,5 milioane. Grupul bavarez care detine marca britanica promite insa si mai mult. Noua platforma cu tractiune fata – UKL1 –, care va sta la baza noului Mini Cooper si primului BMW cu tractiune fata – Seria 1 – poate fi responsabila pentru vanzari anuale de 900.000 unitati.

UKL1 va fi scheletul care va da nastere la nu mai putin de 23 de versiuni de caroserie, 11 pentru Mini si 12 pentru BMW. Astfel, vom vedea modele hatchback, sedan, coupe, break sau cabrio nascute din aceeasi entitate. Desi au existat pareri care spuneau ca unele dintre actualele modele nu vor mai vedea o noua generatie odata cu noua platforma, se pare ca acest lucru nu se va intampla deloc.

Cele 23 de versiuni vor putea face loc tuturor actualilor reprezentanti ai gamelor Mini si BMW aflate in cauza.  Cu aceasta strategie extrem de diversificata, BMW doreste sa-si atinga scopul de a vinde aproape 1 milion de vehicule doar pentru produsele cu tractiune fata. Ca fapt mai mult decat interesant, Mini pregateste modele hatchback cu cinci usi la care portierele din spate urmeaza sa fie mai mici, gandite ca usi pentru copii. 

Share

Leave a Reply

3 × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373