Stiri

Bosch a creat un acumulator de 48 volti pentru masinile hibride

De 5 decembrie 2017No Comments

Noul acumulator de 48 de volti pentru vehicule hibride, este solicitat de producatorii de autovehicule din intreaga lume, anunta Bosch. In mod similar sistemului cu ax electric de la Bosch (e-axle), acest acumulator de 48 de volti este standardizat pentru a fi integrat cu usurinta in noile modele de vehicule. Producatorii consacrati si, deopotriva, intreprinderile recent infiintate, pot astfel elimina procesele indelungate si costisitoare de dezvoltare.

„Bosch este un incubator de electromobilitate. Ii ajutam pe producatori sa isi reduca perioadele de dezvoltare si sa isi lanseze produsele mai rapid,” afirma Dr. Rolf Bulander, presedintele sectorului de activitate Solutii de mobilitate Bosch si membru al consiliului de administratie al Robert Bosch GmbH.

Aceasta inseamna ca instalarea acumulatorului Litiu-Ion se va realiza nu doar in beneficiul masinilor compacte, ci si al masinilor de dimensiuni mici (de tip minicar si microcar). Productia acumulatorului este programata sa inceapa la finalul anului 2018.

Anticipand o piata vasta pentru segmentul de vehicule hibrid aflate la inceput de drum, Bosch ofera alte componente ale grupului motopropulsor pentru aceste modele, in plus fata de acumulatorul de 48 de volti. Compania estimeaza ca, pana in 2025, aproximativ 15 milioane de autovehicule cu sistem  hibrid de 48 de volti vor circula pe sosele.

Un sistem hibrid de 48 de volti reduce considerabil consumul de combustibil, prin utilizarea unui sistem de recuperare suplimentara a energiei (Boost Recuperation System – BRS). BRS stocheaza aceasta energie de la franare intr-un acumulator de 48 de volti si o utilizeaza ulterior, cand soferul accelereaza (putere suplimentara electronica) Acest lucru necesita mai putin combustibil – si produce mai putine emisii de CO2.

Share

Leave a Reply

19 + 14 =