Stiri

Bosch a deschis a treia hala de productie la Cluj

De 8 septembrie 2021No Comments

Prezent in Romania de 27 de ani si avand 8.160 de angajati in cinci locatii, Grupul Bosch a inaugurat, la inceputul lunii, a treia hala de productie in cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj. Investitia totala in noua unitate de productie se ridica la aproximativ 55 de milioane de euro, noua cladire totalizand o suprafata construita de 34.500 de metri patrati.

In fabrica din Cluj, deschisa in 2013, lucreaza in prezent peste 3.100 de angajati si se preconizeaza ca acest numar va creste. Aici se produc unitati pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistenta la condus si unitati de control electronice pentru eBike si alte componente. Aditional zonei de productie, birourilor si salilor de sedinte moderne, noua cladire va oferi diferite facilitati, precum zone de comunicare si relaxare, cantine si spatii exterioare amenajate pentru recreere.

Bosch a implementat diverse proiecte de eficienta energetica, precum ar fi solutiile de monitorizare a consumului de energie, care asigura monitorizarea si raportarea energiei in timp real, achizitionarea de energie electrica din surse regenerabile, inlocuirea corpurilor de iluminat existente cu tehnologie LED sau folosirea LED-urilor cu senzori de luminozitate si miscare care regleaza intensitatea luminii.

Mai mult, in cea de-a treia unitate de productie din Cluj, compania a implementat solutii pentru reducerea consumului de gaz metan prin recuperarea caldurii de la compresoare si a demarat instalarea de panouri fotovoltaice pentru a produce propria energie verde. Media anuala a energiei electrice generate de panourile fotovoltaice acopera consumul anual de energie pentru aproximativ 4.000 de locuitori. Bosch este prima companie industriala globala cu locatii fara amprenta de carbon, iar acest lucru include si unitatile din Romania.

De asemenea, compania a implementat la Cluj conceptul IWC – „conditii de munca care inspira”, ce include elemente speciale de design interior, precum spatii moderne si culori vii, sali creative pentru munca in echipa. Nu intamplator, Bosch este, pentru al saselea an la rand, cel mai dorit angajator din Cluj pentru ingineri si pentru angajatii cu profil business.

Share