StiriTehnologie

Bosch dezvolta inteligenta artificiala pentru masini: invata masinile sa mearga singure

Share

Bosch creeaza creierul pentru automobilele viitorului care se conduc singure. La conferinta internationala Bosch Connected World 2017, din Berlin, furnizorul de tehnologie si servicii a prezentat un computer de bord pentru autovehicule automatizate. Multumita inteligentei artificiale (IA), computerul poate aplica metode de invatare automata. Se asteapta ca acest computer de bord dotat cu IA sa ghideze mașina in situatii de trafic rutier complex sau situatii noi pentru masina.

Invatam masina cum sa se descurce singura in trafic”, a spus Volkmar Denner, președintele Consiliului de Administratie Bosch.

Masinile utilizeaza deja senzorii Bosch pentru a monitoriza imprejurimile. Prin folosirea inteligentei artificiale, acestea vor putea interpreta acele semnale scrise pentru a face predictii privind comportamentul participantilor la trafic.

Conducerea automatizata face drumurile mai sigure iar inteligenta artificiala este cheia in acest sens. Noi facem mașinile mai inteligente,” a continuat CEO-ul Bosch. Pentru crearea piesei centrale a computerului de bord, Bosch intentioneaza sa colaboreze cu societatea americana din domeniul tehnologiei Nvidia.

Nvidia va furniza companiei Bosch un CIP care stocheaza algoritmi, generati prin metode de invatare automata. Computerul de bord dotat cu IA este preconizat sa intre in productie cel tarziu la inceputul viitoarei decade.

Share

Leave a Reply

2 × 4 =