Special

Bosch prezinta la CES solutii inteligente pentru mobilitatea viitorului

De 11 ianuarie 2018No Comments
;;;;

La CES 2018, care are loc in Las Vegas, in perioada 9-12 ianuarie 2018, Bosch va demonstra ca orasul inteligent conectat de maine este deja o realitate. Furnizorul de tehnologie si servicii va prezenta solutii inovatoare si servicii pentru mobilitatea urbana si pentru un mediu de lucru conectat, precum si pentru casele si cladirile inteligente.

Scapa de grija parcarilor

Bosch va prezenta diferite solutii pentru parcarea conectata si automatizata. Parcarea comunitara permite conducatorilor auto sa gaseasca ceea ce a devenit o raritate in zonele rezidentiale si centrele urbane: un loc liber de parcare. Pe masura ce conduc, autoturismele recunosc si masoara automat marimea spatiului dintre autoturismele parcate, transmitand datele in timp real catre o harta digitala a spatiului de parcare ce permite soferilor sa identifice locuri de parcare vacante.

Parcarea automata cu valet de la Bosch face un pas inainte – parcarea auto fara niciun efort necesar din partea conducatorului auto. Conducatorii auto isi lasa vehiculul la intrarea in garaj si trimit o comanda corespunzatoare de la aplicatia smartphone: masina cauta apoi un loc vacant pe cont propriu si parcheaza acolo fara ajutor. Un factor care face parcarea automatizata o realitate este infrastructura inteligenta de tip parcare-garaj, care se conecteaza la software-ul vehiculului de la bord.

Noua mobilitate a viitorului: calatorii urbane inteligente, sigure si fara stres

Locul pilotului din generatia urmatoare: Bosch livreaza un loc al pilotului futurist pentru urmatoarea generatie de autovehicule. Vizitatorii CES 2018 pot experimenta live un afisaj complet si un concept de control intr-un vehicul demonstrativ bazat pe Cadillac Escalade. Cu cele cinci afisaje interconectate, interfata dintre sofer si vehicul (HMI) face ca sofatul sa fie o experienta mai sigura si mai putin stresanta, si permite soferilor sa se concentreze mai bine asupra situatiei traficului. O camera de pilotaj si un software de recunoastere vocala recunoaste soferul si incarca automat nu numai setarile lor personale pentru scaun si oglinzi, dar si melodiile lor preferate.

Fara a fi nevoiti sa isi ia ochii de pe sosea, soferii pot sa opereze sistemele de informatii, de navigatie si sistemele de climatizare, fie prin intermediul controlului vocal, fie printr-un ecran digital.

Bosch va prezenta servicii de mobilitate pentru vehiculele conectate intr-o masina-concept noua bazata pe BMW i3. Pe masura ce creste numarul de vehicule conectate – conform Gartner, aproximativ 250 de milioane de automobile vor fi conectate la nivel mondial pana in 2020 – la fel creste si potentialul noilor servicii digitale. Bosch ofera o gama larga de servicii pentru vehicule care pot ajuta soferii sa gaseasca un loc liber de alimentare sau un loc de parcare cu un minim de efort. Alte servicii includ avertizarea conducatorului auto privind un drum gresit si activarea automata a unui apel de urgenta dupa un accident.

Mobilitatea viitorului: Masina de prezentare conectata Bosch incorporeaza viitorul mobilitatii

Masina de prezentare este intotdeauna on-line si conectata la imprejurimile sale, precum si la casa inteligenta a proprietarului. Aceasta conectivitate permite soferilor sa rezerve cel mai apropiat „ebike” sau sa inchida ferestrele la domiciliu daca incepe sa ploua – este suficienta atingerea sau glisarea ecranului.

Share

Leave a Reply

11 − 3 =