StiriTehnologie

Bosch va oferi echipament pentru fabricile producatoare de baterii

De 13 august 2021No Comments

In conditiile in care expertii previzioneaza o crestere a cererii pentru baterii litiu-ion de la aproximativ 200 GWh in 2019 la peste 2.000 GWh in 2030, Bosch isi va folosi expertiza pentru a oferi diverselor companii echipament pentru productia bateriilor. Aceste echipamente pot varia de la componente individuale si solutii software, pana la linii complete de asamblare. Webasto este unul dintre clientii pilot, care isi echipeaza fabrica sa de baterii cu tehnologie Bosch. Prin intrarea in acest segment, Bosch vizeaza sa isi mareasca integrarea in inginerie mecanica pana in 2025, generand vanzari anuale de aproximativ 250 miliane euro, doar din echipamentele pentru productia bateriilor.

De asemenea, Bosch isi foloseste know-how-ul si in fabricile proprii: la Eisenach tocmai s-a lansat in productie a doua generatie de baterii de 48V, iar compania va investi acolo 70 de milioane de euro in acest an.
In prezent, portofoliul companiei germane in ceea ce priveste solutiile pentru electrificare porneste de la baterii de 48V, pentru tehnologie mild hybrid sin pana la platforme electrice complete si fuel cell. ”Estimarile noastre prevad o crestere cu 25% pe an a pietei globale a bateriilor. Bosch se pregateste pentru a face fata acestei cereri”, declara Rolf Najork, membru in boardul director Bosch.

Share