StiriTehnologie

Brembo a dezvoltat un sistem de franare cu inteligenta artificiala

De 25 octombrie 2021octombrie 27th, 2021No Comments

SENSIFY se numeste noul sistem de franare inteligent dezvoltat de Brembo si asteptat pe piata in 2024, ce integreaza software bazat pe inteligenta artificiala. Conform producatorului italian acest sistem combina actualele componente din portofoliu – etriere, discuri si placute – cu tehnologia digitala si inteligenta artificiala (AI), pentru a crea o platforma flexibila si revolutionara, care sa includa software, algoritmi predictivi si management de date pentru a controla digital sistemul de franare.

Denumirea SENSIFY provine de la alaturarea a doi termeni, Sense si Simplify. Sistemul se bazeaza pe cele mai bune componente de franare Brembo, integrand un creier electronic si senzori ce permit controlul individual al fiecarei roti. Rezultatul consta intr-un control mai bun al traiectoriei masinii in timpul franarii si performante imbunatatite. In plus, sistemul se poate integra foarte simplu pe orice tip de autovehicul, de la city car-uri la sportive si utilitare, dar si pentru orice sistem de propulsie.

“Prin introducerea sistemului SENSIFY, Brembo isi impinge limitele in ceea ce se poate face cu un sistem de franare, deschizand noi oportunitati pentru soferi, prin imbunatatirea experientei pe sosea si personalizarea raspunsului la franare in functie de stilul de condus” a declarat Daniele Schillaci, CEO Brembo.

Share