Stiri

Bridgestone dezvolta anvelopele pentru noul BMW i3s

De 4 iunie 2018No Comments

Bridgestone, compania numarul unu la nivel mondial in anvelope si produse din cauciuc, continua parteneriatul de success cu BMW si este furnizor unic de anvelope pentru noul model sport BMW i3s. Dupa ce si-a dovedit capacitatea de a satisface cerintele unui vehiculul electric prin furnizarea de anvelope pentru BMW i3, Bridgestone si BMW Group isi continua parteneriatul.

Conceputa pentru a fi sportiva

Noile anvelope raspund unor modificari specifice aduse i3s. Autovehiculul are un aspect sport, cu un ecartament mai mare pe spate si pasaje de roti mai spatioase. Acest lucru a inspirat Bridgestone sa livreze anvelope cu 20mm mai late decât cele de pe i3, exemplificând aspectul mai lat si mai sportiv al noului vehicul, asigurând in acelasi timp o tractiune adecvata pentru a maximiza efectul cresterii de putere si de cuplu motor.

Montate pe jantele de 20 de inci, care sunt standard pe modelelul i3s, anvelopele Bridgestone sunt acompaniamentul vizual perfect. Pe lânga variatiile de vara si de iarna, Bridgestone furnizeaza o gama de anvelope fata si spate pentru a asigura o abordare personalizata.

Tehnologia „ologic”

Fiind vehicule electrice, modelele i3 si i3s necesita un concept de anvelope complet diferit. Bridgestone a livrat acest lucru cu tehnologia lor „ologic” – design propriu de anvelopa conceputa special pentru vehiculele electrice.

„Tehnologia ologic ajuta aceste vehicule sa optimizeze performantele”, explica Christophe de Valroger, VP la Original Equipment at Bridgestone EMEA. „Si face acest lucru fara compromisuri in ceea ce priveste siguranta. Folosim un model ingust al benzii de rulare Ecopia EP500 care asigura o aderenta excelenta chiar si in conditii de carosabil umed. De fapt, a primit calificativul B pe eticheta europeana in ceea ce priveste rezistenta la rulare si aderenta pe ud.”

Designul include un diametru mai mare al anvelopei, ceea ce reduce rezistenta la rulare si imbunatateste eficienta energetica. „Bridgestone si BMW impartasesc un angajament de a dezvolta produse care contribuie la un viitor durabil”, spune Christophe Valroger.

Tehnologia ologic ar trebui sa ne ajute in atingerea unuia dintre obiectivele noastre pe termen lung: o reducere globala cu 50% a emisiilor de CO2 pâna in 2050. Am creat o anvelopa unica pentru vehicule unice”, adauga oficialul Bridgestone.

Share

Leave a Reply

one × five =