Stiri

Bucuresti este cel mai aglomerat oras din Europa, conform datelor TomTom

De 12 noiembrie 2018No Comments

Analiza anuala TomTom Traffic Index, realizata de producatorul olandez de sisteme de navigatie GPS, a oferit un nou top al celor mai aglomerate orase ale lumii. De notat este ca analiza TomTom ia in calcul doar datele masinilor prevazute cu dispozitive de navigatie comercializate de companie si ofera, in limitele acestei realitati, o imagine asupra nivelului de aglomeratie al traficului.

Analiza TomTom  a preluat datele din sute de orase aflate pe 6 continente ale lumii si a regasit Bucurestiul pe locul 5 la nivel mondial. Nivelul blocajelor din traficul bucurestean este intrecut la nivel mondial doar de traficul din Ciudat de Mexico, Bangkok, Jakarta si Chongqing, lucru care transforma capitala Romaniei in cel mai aglomerat oras al Europei.

Conform operatorului de sisteme de navigatie, nivelul de congestie este conform mediei zilnice cu 50% mai mare fata de nivelul la care s-ar circula fluid. Mai precis, infrastructura rutiera a Bucurestiului, raportata la numarul de masini prezente in trafic, nu poate face fata decat pe jumatate. Altfel spus, daca jumatate dintre masinile care circula in mod obisnuit in Bucuresti nu ar mai circula, atunci traficul ar deveni fluid.

Nivelul de congestie inregistrat de datele obtinute de TomTom in timpul orei de varf din fiecare dimineata ajunge la 90% iar in timpul orei de varf din timpul serilor la 98%.

Share

Leave a Reply

20 − seven =