Stiri

Bugatti si Rimac s-au unit intr-un joint venture

De 3 noiembrie 2021No Comments
; ; ;

Cu zece ani in urma, croatul Mate Rimac infiinta un start-up, pentru ca acum compania sa realizeze un joint venture cu Bugatti. Noua entitate se numeste Bugatti Rimac d.o.o., il va avea CEO chiar pe Mate si COO pe Christophe Piochon, fostul Director general Bugatti Automobiles. 

Bugatti-Rimac este detinuta in proportie de 55% de Rimac Group si 45% de Porsche AG. La randul sau, Rimac Group are un actionariat interesant: Porsche 22%, Hyundai 11%, Mate Rimac 35% si alti investitori 32%. Dezvoltarea, productia si furnizarea de sisteme de baterii, sisteme de rulare si alte componente pentru EV-uri, pentru care Rimac este cunoscuta si preferata de multi producatori de automobile, se va separa intr-o noua companie – Rimac Technology, care va fi detinuta 100% de Rimac Group.

Sediul central al Bugatti Rimac va fi la actuala baza detinuta de Rimac, in Zagreb, dar se va muta in viitorul Rimac Campus, ce va avea o suprafata de 200.000 mp si 200 milioane euro investitii totale. Tot acolo isi va avea sediul si Rimac Technology. Inaugurarea acestui campus esta anuntata pentru 2023.

Bugatti Rimac si-a inceput activitatea la 1 noiembrie cu un colectiv de 450 de angajati, dintre care 300 lucreaza la Zagreb si 135 la Molsheim, Franta. Se mai adauga 180 de oameni de la Bugatti Engineering din Wolsfburg. Rimac Technology are 900 de angajati, in vreme ce intreg grupul Rimac numara peste 1.300 de angajati, divizati in mai multe locatii.

Share