Stiri

Ultimul Veyron la Paris este dedicat lui Ettore Bugatti

De 2 octombrie 2014No Comments

Nu trece mare salon auto fara ca Bugatti sa nu prezinte vreo variatiune pe tema Veyron. Dupa ani si ani, Veyron-ul ramane fruncea automobilismului mondial, ramane neegalabil.

De data aceasta, cel putin numele editiei ne sugereaza o importanta majora: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Ettore Bugatti, inchinat marelui fondator. Nu este tocmai o noutate absoluta, pentru ca modelul a fost prezentat intr-un cadru mult mai privat la Pebble Beach Concours d’Elegance. Modelul este al saselea si ultimul venit din colectia „Les Légendes de Bugatti”.

Cum editia i-a fost dedicata celui care a pornit povestea Bugatti, avem in fata cel mai luxos si mai exclusiv Veyron de pana acum, ceea ce nu e un lucru deloc usor. Masina este o simbioza la nivelul intregii caroserii intre partea frontala din aluminiu polisat si cea din spate din fibra de carbon vopsita intr-un albastru unic. Jantele personalizate din aliaj sunt nimic pe langa interiorul cu piele naturala de vitel vopsita in maro.

Totul este pus in evidenta de emblema platinata a elefantului, indicativul pentru maximum de excluvitate posibil. Sub capota nu regasim mai mult din cei 1200 de cai putere ai motorului 8.0 W16. Nici cutia de viteze nu are mai mult de 7 rapoarte, si ele automatizate. Supercarul dedicat lui Ettore Bugatti nu sprinteaza in mai mult de 2,6 secunde pe prima suta si nu atinge, cu pneurile de strada, mai mult de 408,84 km/h.

Cu ocazia expunerii acestei editii speciale, Wolfgang Dürheimer, presedintele german al marcii alsaciene detinute de Grupul VW, anunta ca au mai ramas 20 de masini Veyron iar odata incheiat acest capitol va incepe unul nou. „Urmatorul Bugatti va fi construit fara niciun compromis si va lua din nou pozitia de frunte in lumea automobilistica.” Acestea fiind zise, la Paris au inceput sa apara speculatiile: urmasul lui Veyron ar putea avea 1500 cai putere.  {gallery}Bugatti Veyron Ettore Bugatti{/gallery}

Share

Leave a Reply

two × 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373