Stiri

Bugatti Veyron pierde recordul mondial de viteza

De 9 aprilie 2013No Comments

Bugatti Veyron Super Sport a pierdut titlul de cea mai rapida masina de serie din lume. Guinness World Records  a decis sa retraga titlul modelului Bugatti dupa ce s-a aflat ca masina utilizata pentru atingerea performantei de a merge cu 430,98 km/h a fost usor modificata, ceea nu corespunde regulilor.

Mai precis, vehiculul care a doborat recordul mondial de viteza avea limitatorul de viteza dezactivat, iar toate cele 30 de exemplare vandute vin cu un limitator de viteza la 415 km/h. Practic, Bugatti nu a trisat, insa a gresit cand a implementat in procesul de productie un limitator de viteza.

Consecinta este ca recordul mondial de viteza a trecut in dreptul lui SSC Ultimate Aero, care a atins 411 km/h.

Sunt sanse mari ca Venom GT sa devina cea mai rapida de serie din lume, intrucat in timpul testelor a atins 427 km/h, insa performanta nu este inca inregistrata oficial. Bugatti ar putea reveni repede in top daca zvonurile care anunta un Veyron Super se adeveresc. Noua evolutie a Veyron-ului promite o viteza maxima de 463 km/h.

Robert Gherghe
robert@voom.ro

Share

Leave a Reply

9 − 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373