ElectricStiri

Bulli se reincarneaza electric

De 11 martie 2022martie 25th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Volkswagen readuce la viata simpaticul van Bulli, un simbol pentru multe generatii, incepand cu anii ’50. De aceasta data, numele este ID.Buzz, unde ID. reprezinta, bineinteles, apartenenta la familia de modele electrice ale marcii. De altfel, modelul este realizat pe platforma MEB, folosita de ID.3 si ID.4, de la care a preluat bateria de 82 kWh si motorul de 204 CP / 310 Nm.

Ca si la Bulli original, motorul electric si tractiunea sunt pe puntea spate, o solutie unica in segmentul actual al van-urilor, indiferent de motorizare (ICE sau BEV). ID.Buzz are 4,71 m lungime, 1,98 m latime si aproape 2 metri inaltime (1,93 m). 

Platforma gandita special pentru modele electrice vine cu avantajul unui spatiu interior foarte mare, raportat la dimensiunile exterioare, pus ca designerii au avut o libertate de miscare superioara in desenarea caroseriei. Practic, treimea superioara este exclusiv vitrata, cu parbrizul care se prelungeste direct cu panoul frontal ce integreaza farurile  “lacrima”. Consolele, de asemenea, sunt extrem de scurte, facand loc unor roti care pot merge pana la un diametru maxim al jantei de 21 de inci.

Volkswagen anunta un Cx bun pentru o duba, de 0,285, in vreme ce nu au fost oferite date despre autonomie. In aceasta privinta, ne putem astepta la aproximativ 450 km, ca si la ID.4 echipat cu bateria de 82 kWh.

Pentru a simplifica procedura de incarcare, sistemul Plug & Charge al lui ID.Buzz permite plata direct dintr-un cont de client “We Charge”, fara ca proprietarul sa mai acceseze vreo aplicatie din telefon sau sa prezinte cardul la statie. Bineineteles, aceasta facilitate este valabila doar la punctele de incarcare compatibile cu standardul Plug & Charge.

La lansare este disponibila doar versiunea cu cinci locuri, dar in viitor vor aparea configuratii cu sase si sapte locuri, dar si o caroserie cu ampatament lung. Pentru cinci pasageri, portbagajul ofera un volum imens, de 1.121 litri, care poate urca pana la 2.205 litri, daca se elimina randul doi de scaune. Plansa de bord este foate asemanatoare cu layoutul lui ID.3 sau ID.4, cu instrumentar digital de 5,3 inci si sistem de infotainment cu ecran de 10” sau 12”.

Sunt disponibile in standard 10 culori pentru iluminarea ambientala, plus inca 20 optional, in vreme ce caroseria poate fi comandata in 11 nuante, dintre care patru se pot asorta bi-color. Debutul vanzarilor va avea loc in toamna, iar alaturi de versiunea pentru pasageri va fi disponibila si caroseria cargo.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373