HighlightStiri

BYD va intra oficial pe piata europeana de autoturisme

; ; ; ;

BYD Europe a anuntat strategia patrundere pe piata eupeana de autoturisme, alaturi de planurile pe termen lung de lansare a vehiculelor comerciale electrice si eTruck-urilor. In prezent, BYD este lider mondial in domeniul mobilitatii electrice si unul dintre pionierii tehnologiei bateriilor pentru vehicule electrificate. De altfel, divizia de autobuze si autocare electrice, eBus, este lider de piata in Europa.

SUV-ul full electric Tang, aflat la a doua generatie, este primul model pe care BYD il va lansa in Europa, initial doar in Norvegia, care va servi ca test si model pentru strategia ulterioara aplicata in restul pietelor de pe continent.

Isbrand Ho, Managing Director BYD Europe, a declarat: “Piata norvegiana este alegerea naturala pentru BYD in initierea acestui test, avand in vedere ca dorim sa extindem prezenta noastra EV in Europa. Norvegia este cea mai avansata piata europeana cand vine vorba despre adoptarea si utilizarea la scara larga a vehiculelor electrice.”

Deja unul dintre cele mai bine vandute modele electrice la nicel mondial, BYD Tang EV600 este un SUV cu tractiune integrala si autonomie de pana la 520 km. Pretul va fi anuntat mai tarziu in acest an, in apropiereda startului vanzarilor in Norvegia. 

Tot in acest an, chinezii vor introduce in Europa o gama de autovehicule comerciale electrice, incluzand o autofurgoneta, doua camioane de 7,5, respectiv 19 tone si un cap tractor de terminal. BYD Company Ltd. este unua dintre cele mai mari companii cu capital privat din China. Din 1995, anul infiintarii, BYD s-a dezvoltat rapid si in prezent isi desfasoara operatiuni in peste 50 de tari si regiuni ale lumii. 

Share

Leave a Reply

two + sixteen =