Stiri

Cadillac Celestiq anunta un sedan electric de lux

De 29 iulie 2022No Comments
; ; ; ; ;

Planurile GM pentru electrificare sunt consistente, din moment ce mai multe surse anunta ca iminenta intentia conglomeratului american  de a reintra pe piata europeana, exclusiv cu o oferta de vehicule EV. Deja SUV-ul Lyriq, full electric a fost primit foarte bine de media si clienti, pentru ca acum Cadillac sa prezinte conceptul unui sedan electric, denumit Celestiq.

Conceptul propune un design ce aduce cateva tente specifice limuzinelor marcii din anii ’50, precum Eldorado. Partea frontala este dominata de imensul calandru, care polarizeaza blocurile optice LED verticale. Spatele este de fapt specific unui shooting break, cu pavilionul de sticla prelungit de hayon si rezultand o silueta musculoasa. Stopurile sunt plasate atipic chiar si pentru un model american, practic pe lateralul masinii, in doua interstitii speciale.

La randul sau, interiorul este o colectie de ecrane LED, incluzand un display enorm de 55 de inci, pe care este posibil san il vedem pe modelul de serie. Celestiq este creat platforma GM Ultimum, folosita deja de Hummer EV si Cadillac Lyriq. Acesta din urma are o baterie de 100 kWh, care ar putea fi regasita si pe sedanul Celestiq.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373