HighlightStiri

Cadillac Escalade revine mai luxos si mai impozant

De 5 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

A cincea generatie a SUV-ului american a fost conceputa de la zero, inregistrand o evolutie stilistica dramatica si un salt foarte mare in ceea ce priveste tehnologia inglobata. Noul Escalade are sapte locuri si este disponibil in doua variante de caroserie: 5,38 m lungime si ampatament de 3 metri, respectiv echiparea ESV, care are o lungime de 5,76 m si 3,4 metri ampatament. Cifrele anuntate pentru volumul portbagajului sunt la fel de impozante precum marimea ampatamentului: 722 litri pentru varianta “scurta” si 1.214 litri pentru cea extinsa.

Interiorul este marcat de un ecran curbat OLED cu diagonala de 38 de inci, care a fost practic impartit in trei sectiuni: 7,2” cea din stanga, 14,2” in centru, destinata de fapt instrumentarului de bord, respectiv 16,9” pentru sistemul de infotainment. Si pasagerii din spate dispun de ecrane individuale de 12,6 inci diametru, unde sunt proiectate datele sistemului de infotainment, navigatie si schimbarea de informatii cu soferul si ceilalti pasageri. Pentru sistemul audio s-a colaborat cu producatorul AKG, care intra astfel, in premiera, in domeniul auto. Sunt disponibile doua sisteme, cel de baza avand 20 de difuzoare, iar cel de top 36 de difuzoare.

Dintre functiile interesante destinate soferului se pot aminti navigatia cu realitate augmentata, Night Vision, Surround Vision si Trailering Integration Package, ce include camere video pentru monitorizarea remorcii, dar si a temperaturii si presiunii anvelopelor acesteia. Cu pachetul Super Cruise, care se bazeaza pe senzori Lidar, radar, camere video si harti GPS, Cadillac Escalade atinge nivelul de conducere semiautonom 2. Masina poate sa schimbe singura banda de rulare prin simpla actionare a indicatorului de schimbare a directiei.

Noua platforma tehnica ofera suspensie independenta la puntea spate si sistem Magnetic Ride pentru un confort mai bun in timpul rularii, iar optional este disponibila o suspensia penumatica adaptiva, denumita chiar Air Ride Adaptive, ce permite variera garzii la sol in functie de modul de rulare. Chiar daca in fotografii nu par foarte mari, jantele standard au 22 de inci, iar Cadillac a introdus si o echipare Sport, cu un calandru modificat, finisaje si materiale personalizate in habitaclu.

In ceea ce priveste motorizarile, Escalade merge exclusiv pe motoare cu combustie interna, avand un V8 benzina de 6.2 litri ce dezvolta 420 CP si 623 Nm, respectiv un turbodiesel de 3.0 litri de 277 CP si 460 Nm. Ambele propulsoare sunt cuplate la o transmisie automata cu zece trepte si reductor Hydra-Matic, fiind propuse atat versiuni cu tractiune posterioara, cat si integrala. Optional este disponibil si diferential spate autoblocant electronic eLSD.

 

 

 

Share

Leave a Reply

4 × 4 =