Stiri

California isi propune sa aiba doar masini electrice pana in 2030

De 11 august 2015No Comments

california-signCalifornia, cel mai populat si mai bogat stat american, are cea mai avansata politica de protejare a mediului inconjurator cand vine vorba despre calitatea aerului. Drumul in aceasta directie a fost deschis in timpul mandatelor de guvernator pe care le-a avut Arnold Schwarzenegger in fruntea Californiei iar astazi statul american este de departe cel mai avansat in ceea ce priveste infrastructura pentru automobilele electrice sau parcul auto al acestei categorii de masini.

Insa organizatiile care se lupta pentru protejarea mediului stiu ca nu e destul si continua sa ceara politici care sa starpeasca imensa poluare generata de automobile in California. Tocmai de aceea, California Air Resources Board (CARB) isi propune ca in 15 ani legislatia din acest stat american sa nu mai permita decat utilizarea de vehicule electrice.

Planul acestei autoritati conduse de Mary Nichols este sa creeze o trecere totala de la un parc auto variat la unul suta la suta cu zero emisii in doar cinci ani, din 2025 pana in 2030. Pana in 2025, California ar trebui sa aiba 22% masini electrice, hibrizi plug-in si masini pe pile de hidrogen.

Desi pare mai mult decat ambitios, locuitorii Californiei sunt deja antrenati in cultura masinii electrice, anul acesta estimindu-se ca aproape 3% dintre masinile noi cumparate vor avea emisii zero. Iar strategia de renuntare la vehiculele cu motor termic este puternic sustinuta si la nivel politic, guvernatorul actual al Californiei, Jerry Brown, propunandu-si sa legifereze un plan de taiere a emisiilor de CO2 cu 80% pana in 2050.

Share

Leave a Reply

3 × 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373