Special

Camera accesibila pentru masina – Mio MiVue 338

De 8 august 2013No Comments

Camera MiVue 338 ofera functiile de baza ale unei camere video pentru masina, modelul 338 fiind o varianta mai ieftina care a trebuit sa remunte la anumite functii pentru a permite coborarea pretului cu aproximativ 100 de lei fata de versiunea 358. Functiile importante sunt prezente, producatorul orientandu-se catre alte elemente pentru a obtine acesta reducere, Dar sa vedem exact despre ce este vorba.

Ergonomie

Scopul unei astfel de camere este foarte simplu. Ea trebuie sa inregistreze eventualele evenimete care se imtampla in trafic si nimic mai mult, iar din acest punct de vedere Mio MiVue 338 se descurca foarte bine. Punerea in fuctiune nu necesita nici macar apasarea unui singur buton, inregistrarea pornind automat in momentul in care camera este alimentata de la bricheta masinii. Prinderea de parbriz se face foarte simplu, cu ajutorul unei ventuze iar firul de alimentare este suficient de lung pentru a nu crea emotii nimanui.

Caracteristici

Camera este echipata cu un senzor de 1,3 MP care permite ingeristrarea clipurilor la rezolutia 720p (1280×720), in format H.264. Filmarea va fi impartita automat in clipuri de cate un minut, fiecare ocupand in medie 70-80 MB. Inregistrarea se face pe card microSD, o capacitate de 4 GB fiind suficienta pentru aproximativ o ora de filmare. Cand cardul se umple, camera “recicleaza” automat spatiul stergand clipurile cele mai vechi.

Functii

Acesta este capitolul unde Mio a “redus bugetul”. Meniul setare nu este foarte stufos, insa manevrarea cu ajutorul butoanelor de start si cele de volum nu este foarte intuitiva la inceput. Accelerometrul montat in camera poate sa indice momentul in care are loc un eveniment neplacut, iar clipul respectiv nu va mai fi sters automat. Acelasi efect il are si apasarea butonului Start in timpul mersului.

Unghiul de vizualizare al camerei este suficient de mare (1200), iar calitatea imaginii este buna pe timp de zi, cu mici exceptii cand camera adapteaza mai greu expunerea sau balansul de alb. Noaptea insa lucrurile nu mai stau asa de bine. Practic tot ce nu  intra in bataia farurilor nu se vede.   

Concluzie

MIO MiVie 338 se descurca foarte bine cu functiile de baza ale unei camere video de masina si este uror de fixat si folosit. Unghiul larg al obiectivului acopera fara probleme zona din fata, iar calitatea clipurilor este buna cand lumina este suficienta.

Fiind o camera de buget, MiVie 338 face rabat la calitatea ecranului de 2” care nu are o rezolutie foarte buna , insa partea care ne-a deranjat cel mai tare este calitatea slaba a clipurilor realizate pe timp de noapte.

Share

Leave a Reply

11 + seven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373