HighlightStiri

Camionul electric Nikola TRE, prezentat in premiera

De 6 decembrie 2019No Comments

IVECO si Nikola Motor Company au dezvoltat in colaborare modelul Nikola TRE. Cabina camionului este bazata pe cea a modelului IVECO S-Way, in vreme ce compania americana furnizeaza motorul electric cu o putere de 480 kW si un cuplu de 1.800 Nm. Pachetul de baterii poate fi configurat de client, in functie de regimul in care va fi utilizat camionul, putand avea o capacitate de pana la 720 kWh si o autonomie maxima de 400 km. Nikola TRE va fi disponibil in versiunea autosasiu cu 2 si 3 axe, iar masa maxima autorizata va fi cuprinsa intre 18 si 26 de tone. Pentru o autonomie de pana la 1.000 km curentul va fi produs cu pile de combustie cu hidrogen.

Majoritate functiilor vor fi accesate de pe display-ul central de 17 inci. Noul camion ofera in standard o multitudine de sisteme de asistenta la rulare si un sistem de franare regenerativ cu discuri si actionare pneumatica. Functia regenerativa asigura inceperea franarii in doar cateva milisecunde, ceea ce este de sute de ori mai rapid decat in cazul unui simplu sistem pneumatic de franare.

Eliminarea motorului diesel, a transmisiei si echipamentelor de depoluare si instaland bateriile si motorul electric sub cadrul sasiului a condus la un centru de greutate mai coborat comparativ cu orice alt cap tractor de pe piata. Si tot din considerentele de mai sus, scaunul si postul de conducere au putut fi mutate mai in fata si, complementar cu parbrizul panoramic si oglinzile retrovizoare virtuale, cu camera video, s-a putut imbunatati foarte mult vizibilitatea soferului.

Nikola TRE in versiunea cu pack de baterii va fi disponibil incepand cu 2021, iar varianta cu pile de combustie din 2023

 

Share

Leave a Reply

1 × 5 =