Blog

Car sharingul, in fruntea electrificarii

De 26 septembrie 2022octombrie 7th, 2022No Comments

Flotele serviciilor specializate de mobilitate sunt in avangarda schimbarilor cand vine vorba despre vehiculele electrice. aici apar in premiera modele noi (vezi Dacia Spring) si tot aici vom asista la schimbari radicale in urmatorii ani.

Cu siguranta, este binecunoscut faptul ca orice inseamna car sharing reprezinta un mod in plus de a ajuta la reducerea poluarii. iar aici nu este vorba doar despre serviciile clasice, de masini puse la dispozitia utilizatorilor, fara sofer. Marile companii de ride sharing si-au acordat foarte repede politicile cu noua tendinta a pietei in ceea ce priveste vehiculele electrice. Nu este mai putin adevarat ca progresele facute in ultima vreme de tehnologia bateriilor au permis  ca autonomia sa fie indestulatoare pentru ca aceste masini sa poata fi folosite cu succes in aceste activitati. De altfel, un exemplu cat se poate de recent este chiar Dacia Spring, a carei strategie de lansare a fost gandita special pentru a fi mai intai prezenta in flotele de car sharing si abia apoi catre persoane fizice si alte companii.

In acest context, Uber deja a anuntat ca isi doreste ca flota sa sa devina complet electrica pana in 2040, ba chiar pana in 2030 in SUA, Canada si Europa. Ce inseamna acest lucru? Bineinteles, in primul rand inseamna o initiativa foarte curajoasa, dar Uber are deja mai multe parghii pentru acest deziderat. Compania americana aloca pana in 2025 o suma de 800 de milioane de dolari pentru a sprijini utilizatorii sa isi schimbe vehiculele cu motoare termice cu unele electrice.

Uber colaboreaza deja cu multi producatori de automobile, cu care are incheiate diverse parteneriate, iar de la acestia va obtine discounturi pentru cei care vor sa cumpere sau sa inchirieze o masina electrica. Tariful Uber Green a fost creat tocmai pentru a veni in sprijinul posesorilor de masini electrificate care sunt inscrisi in Uber. Faptul ca este la fel de scump precum Uber Select se traduce prin ajutorul dat celor cu masini verzi la fiecare incarcare de baterie. Planul tarifar Uber Green este deja implementat in peste 65 de tari.

Insa, oricum, majoritatea companiilor de car sharing au parteneriate cu producatorii de automobile electrice. General Motors, BMW, Alianta Renault-Nissan, Grupul Volkswagen sunt doar cateva nume legate de mobilitatea moderna. Spre exemplu, planurile Uber vizeaza ca pana in 2025, 50% dintre cursele efectuate prin intermediul platformei sale in sapte capitale europene sa fie facute cu vehicule 100% electrice. 

Kia Europe si Uber au anuntat un parteneriat pentru mobilitate electrica, menit sa accelereze adoptarea automobilelor 100% electrice avansate (BEV) cu emisii zero in intreaga Europa, facand zonele urbane mai curate si mai linistite. In cadrul parteneriatului, Kia va oferi gama sa de automobile 100% electrice pentru soferii Uber. Acestia vor beneficia de oferte speciale. Parteneriatul transforma Kia intr-un furnizor principal de automobile electrificate pentru sectorul de transport de tip „ride hailing”.

Iar accesul la vehiculele electrice pentru utilizatorii platformelor de car sharing va aduce in primul rand o reducere a poluarii in marile aglomerari urbane. In curand, tot mai multe orase isi vor inaspri restrictiile de acces in centru, iar singurele vehicule care vor putea merge acolo vor fi cele verzi. Asa ca trebuie sa ne pregatim pentru o explozie a electricelor in flotele serviciilor de car sharing.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373