HighlightStiri

Carlos Ghosn a demisionat din functiile de conducere de la Renault

De 25 ianuarie 2019No Comments

Carlos Ghosn a iesit oficial din lumea auto. Aflat in arest la Tokyo, fostul conducator al companiilor Nissan si Renault a demisionat din functiile de presedinte al consiliului de administratie si director general Renault.

Anuntul a fost facut de ministrul francez de Finante, Bruno Le Maire, in cadrul summit-ului de la Davos. Compania Renault a confirmat oficial informatia, spunand ca a luat nota de decizia lui Carlos Ghosn de a demisiona.

Noul presedinte al board-ului Renault este Jean-Dominique Senard iar pozitia de CEO a fost ocupata de Thierry Bollore.  Cel mai puternic manager al industriei auto, arhitectul Aliantei Renault Nissan Mitsubishi a iesit astfel de pe scena industriei auto, lasand loc unor noi discutii intre Renault si Nissan pentru realuarea obiectivelor comune ale Aliantei.

Imediat dupa arestul lui Ghosn, Nissan s-a dezis de fostul CEO si l-a demis, in timp ce Renault a continuat sa-l sustina pe managerul sau. Noua evolutie a fost determinata de presiunea guvernului francez, cel mai mare actionar Renault, care a anuntat ca se afla in cautarea unui inlocuitor pentru Ghosn.

Carlos Ghosn a servit in pozitia de CEO Renault in ultimii 14 ani si a ocupat scaunuld e chairman in ultimii 10 ani.

Share

Leave a Reply

fifteen + eighteen =