HighlightStiri

Carlos Ghosn urmeaza sa fie arestat la Tokyo. Nissan anunta demiterea lui

De 19 noiembrie 2018No Comments

Presedintele companiei Nissan, Carlos Ghosn, urmeaza sa fie arestat de procurorii japonezi, sustine cotidianul japonez Asahi citand surse apropiate investigatiei. Omul care conduce Alianta Renault-Nissan, fiind presedintele al ambelor companii auto, ar fi acuzat de incalcarea legii privind instrumentele de financiare si bursiere.

Ghosn ar fi acceptat o intalnire cu procurorii niponi, dupa ce acestia l-au instiintat de incalcarea legii pentru folosirea banilor companiei Nissan in scopuri personale si incalcarea altor legi. Nu este inca clar daca aceasta intalnire are loc in acest moment si daca CEO -ul va fi arestat dupa interogatoriu.

Dupa aparitia informatiei privind arestul iminent al lui Carlos Ghosn, compania japoneza Nissan a anuntat ca-l va demite pe presedintele sau. Mai mult, Nissan anunta ca a colaborat de luni de zile cu autoritatile din Japonia la anchetarea in secret a lui Carlos Ghosn si a directorului Greg Kelly. Nissan mentioneaza ca investigatia a aratat ca ambii directori au raportat la bursa din Tokyo compensatii mai mici decat sumele reale oferite de companie.

Carlos Ghosn (64 ani) este un cetatean francez, cu descendenta libaneza, nascut in Brazilia, care si-a inceput cariera la Michelin dupa care a trecut la Renault. Din 1999 si-a inceput activitatea la Nissan, unde a devenit presedinte executiv in 2001. Ghosn era pana astazi cel mai bine platit CEO din industria auto si unul dintre cei mai respectabili manageri din lume. El este responsabil pentru salvarea Nissan de la faliment la inceputul anilor 2000 si pentru arhitectura actualei Aliante Renault-Nissan-Mitsubishi. Reprezentantii companiei Renault si Mitsubishi nu au luat inca o pozitie oficiala privind soarta lui Carlos Ghosn.

Share

Leave a Reply

eighteen + 16 =