HighlightStiri

Carlos Sainz castiga Raliul Dakar 2020 la volanului unui MINI

De 21 ianuarie 2020No Comments
;;;;

Spaniolii Carlos Sainz  si navigatorul Lucas Cruz au castigat Raliul Dakar pentru a treia oara, precedentele succese fiind in 2010 si 2018. Prin aceasta, ei au adus a cincea victorie pentru MINI in clasamentul general al acestui raliu de anduranta. Este prima data in istoria moderna Dakar, in ultimii 20 de ani, cand o marca de automobile reuseste sa revina pe prima treapta a podiumului dupa ce si-a intrerupt seria de victorii vreme de mai multi ani. Aceasta este si prima victorie pentru MINI John Cooper Works Buggy.

Ecarturile foarte stranse au caracterizat editia Dakar 2020. Pana la etapa marton de miercuri-joi, diferenta intre primele pozitii era de numai 24 de secunde in contextul in care timpul total inregistrat era de peste 35 de ore. Au urmat lupte dramatice si multumita strategiei de echipa exemplare, Sainz a putut sa se detaseze la 18 minute cu doua etape de final, in timp ce Peterhansel avea sa se apropie la numai 6 secunde de locul doi inainte de ziua finala.

Echipajul MINI John Cooper Works Buggy Sainz – Cruz a incheiat cu un avans de numai 6:21 minute fata de castigatorul editiei anterioare, Nasser al-attiyah (Qatar) cu Toyota, dupa 7.500 de kilometri duri prin Arabia Saudita, care a gazduit Dakarul pentru prima data. Recordmanul Dakarului, Stéphane Peterhansel (Franta) si navigatorul Paulo Fiuza (Portugalia), tot pe MINI JCW Buggy, au incheiat pe locul al treilea, la 9:58 minute in urma lui Sainz si Cruz. 

Remarcabila este si performanta romanului Mani Gyenes care s-a impus autoritar  in cea mai dura clasa Dakar, Clasa Malle Moto Original by Motoul, dedicata pilotilor de motociclete si quad care participa fara asistenta in cel mai dur raliu din lume. Este a treia oara cand Mani se impune la Dakar, la aceasta clasa, dupa 2011 si 2015.

Share

Leave a Reply

seventeen − sixteen =