Stiri

Carosierul Caselani transforma Citroen Berlingo in 2CV Fourgonnette

De 23 septembrie 2022No Comments
; ; ; ; ;

Proiectul este cat se poate de serios si oficial, avand in vedere ca Citroen si Caselani si-au unit fortele pentru a crea acest model special. Italienii au dezvoltat un kit de caroserie care se pune pe scheletul lui Berlingo, pentru a transforma masina intr-un 2CV Fourgonnette modern.

Grila, bara de protectie si pasajele rotilor au fost inlocuite cu noi componente din fibra de sticla adaptate cadrului, care integreaza cleme si suruburi pentru fixarea acestora. Toate aceste componente au fost asamblate in atelierele Caselani din Lombardia, nordul Italiei.

Blocurile optice rotunde sunt detasate partial de capota, spre deosebire de cele originale, in totalitate detasate, in vreme ce componentele din fibra de sticla aduc un omagiu tablei ondulate specifice modelului 2CV. In partea din spate a masinii, un mic geam vertical rotunjit in partea de sus si de jos este amplasat pe fiecare dintre portierele spate ale modelului Berlingo – un alt tribut adus furgonetei 2CV.

Daca la vremea sa, furgoneta 2CV a facut furori in segmentul sau prin designul si performantele oferite (viteza medie de 40-50 km/h, sarcina utila de pana la 250 kg si volum util de 1,88 m³), noua versiune a eliminat zgomotul motorului cu doi cilindri si orificiul pentru manivela din grila. Astfel,  Berlingo 2CV Fourgonnette este disponibil cu motorizari 1.5 diesel BlueHDi, 1.2 Puretech, ba chiar si full electric, cu o autonomie de pana la 275 km.

„Specificatiile de proiectare nu au presupus simpla reproducere a formelor vechii autoutilitare in sensul cel mai strict. au implicat, in schimb, un salt in timp pentru a reda farmecul sau unic unui vehicul din secolul al XXI-lea. Berlingo a fost conceput ca un tribut adus modelului 2CV din anii 1950. A fost o provocare interesanta, deoarece furgoneta originala avea proportii complet diferite de cele oferite de Berlingo: consola fata foarte scurta, capota alungita si o zona de incarcare vizual independenta. M-am axat mai degraba pe un aspect general care evoca vehiculul original, decat asupra elementelor individuale de design.”, explica David Obendorfer, designerul companiei Caselani. Berlingo 2CV Fourgonnette va fi comercializat de carosierul Caselani sub licenta oficiala Citroen.

Share